Öspelssummering

En summering av mina nionde öspel:

Vi var ”best of the rest”. I herrvolleyn är Ösel klart bättre än övriga lag och har varit så de flesta öspelen från 2003 och framåt. Innan dess var det Åland som regerade med fem raka öspelsguld, men nu har Ösel vunnit sex raka guld. Den enda gången sedan 2003 som de varit nära att inte vinna guldet var 2009 när vi spelade final mot dem på Åland och de vann med 16-14 i femte set. Eftersom Ösel är numret för stort för övriga lag så gäller det för oss att i första hand slå alla de andra lagen, d v s Färöarna, Bermuda, Grönland, Gotland och Guernsey och det gjorde vi. Vi tog silvret och ser man till lagen i turneringen så ska vi vara nöjda med det. Både Bermuda och Färöarna är lag som vi kunde förlorat mot om vi inte spelat riktigt bra.
 Medalj
Årets silvermedalj.
När det gäller öspelskänslan så har den inte varit den bästa för vår del. Det är när vi spelat i Cedarbridge som det känts som ett öspel. När vi spelat i Berkeley och när vi varit där vi bor har det inte varit den magiska öspelskänslan.
Transporterna började bra, men har fungerat sämre mot slutet. Två kvällar i rad har vi haft problem att ta oss tillbaka till boendet. En timmes väntan följt av trixande för att lösa problemen var inte vad man ville ha sent på kvällarna. Värst var det efter matchen mot Ösel, då chauffören som körde oss till matchen sa att han skulle hämta oss efter matchen, men han dök aldrig upp. Medan vi väntade så försvann alla funktionärer från hallen, så det fanns inga möjligheter att få hjälp att lösa problemet. Som tur är så är det ganska billigt att åka taxi på Bermuda, särskilt när man är många som delar påsen bil, så många resor har vi löst på det sättet. Runt 3-4 dollar per person brukar det kosta.
Boendet har varit avsides. Det var tänkt att hälften av matcherna skulle spelas i hallen där vi bor och då hade det varit bra, men av någon anledning byte man till en annan hall och då blev vi geografiskt isolerade från öspelstävlingarna. Som tur är så finns det en matvaruaffär och en takeaway restaurang nära boendet. Det bästa med boendet har varit att det finns AC och en 25- metersbassäng. Vi har bott på samma ställe som Föröarnas och Grönlands volleybollspelare (damlag och herrlag), så dem har vi sett mycket av, men övriga deltagare har vi knappt sett.
Förutsättningar för att spela volleyboll: hallarna har varit helt okej, men då man haft fläktar istället för AC i hallarna har det blivit svårt med servarna, vilket påverkat spelet en del. Publikmässigt är det bara i matchen mot Bermuda som det var mycket publik och bra drag på läktarna.
Elbow
Elbow Beach
Stränderna och klimatet är det som utmärker Bermuda mer än allt annat. Då vi spelat matcher i stort sett alla sex dagar spelen pågått har vi haft två dagar vi hunnit besöka stränderna och det finns bara ett ord som beskriver dem: Världsklass!
Totalt sett kan man säga att arrangörerna lovat en hel del, men det som levererats har till vissa delar varit bristfälligt. Totalt sett har det varit roliga öspel på Bermuda och det kan de till stor del tacka klimatet och att vi upplever Bermuda som exotiskt för.
Hemresa: i morgon bitti kl 06.30 blir vi hämtade med buss för transport till flygplatsen. Sen väntar flyg till New York, väntan på flyget till Helsingfors och buss till hamnen för transport med båt till Åland. Natten mellan måndag och tisdag kl 04.30 anländer vi till Åland.
Det som kommer att inträffa när vi kommer hem är en känsla av tomhet. När man umgåtts så nära och intensivt under 10 dagar och det sedan upphör väldigt plötsligt så är det en konstig känsla som infinner sig. För min del blir det en veckas ledighet innan det är dags att börja jobba igen. Med tanke på jetlag så ska det bli skönt att kunna ta det lugnt några dagar efter hemkomsten
2015 hålls öspelen på Jersey. En ö som inte är lika exotisk för oss som Bermuda varit, men för volleyns del är det kanske den häftigaste volleyhallen av alla som det spelats öspelsvolley i (1997 hölls öspelen på Jersey). Får se om jag är med då eller inte…
Annonser

One thought on “Öspelssummering

  1. Tack för en underbar insats! Ni är ett härligt gäng och jag hoppas verkligen tt du kommer med till Jersey i någon kapacitet, blir inte ett riktigt öspel utan dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s