5 saker om Bermuda

Följande fem saker är de som jag sett hittills som är mest utmärkande för Bermuda:
 
1. Stränderna – Helt fantastiska stränder med klart vatten i härliga färger. Vattentemperaturen är runt 27-28 grader och sanden består av 100% små, små sandkorn. Dessutom är stränderna inte överbefolkade som de kan vara på andra bra stränder. Kan knappt bli bättre!
 
Strand 1
 Strand 2
 
2. Solen, värmen och luftfuktigheten – Temperaturer på 30+ i skuggan (betydligt högre i solen) i kombination med hög luftfuktighet kan knäcka vem som helst som utför fysiskt arbete/idrottar. Air-condition är väldigt uppskattat. En av Bermudas volleybollspelare försökte dubblera genom att spela både inomhus och beachvolley och det slutade med att han tappade 10 pounds i vikt och hamnade på sjukhuset med vätskebrist. Han är ju trots allt van med vädret då han bor här…
 
3. Den otroligt gästvänliga lokalbefolkningen. Här har man insett hur viktiga turisterna är och man bemöter dem på bästa tänkbara sätt. Har man problem med något så får man alltid hjälp och oftast av den första personen man träffar på. Vill man att någon ska stanna och hjälpa en så är det bara att ta fram en karta. På vissa platser i världen blir man rånad om man visar sig med en karta, här får man hjälp i överflöd! Åtskilliga gånger har vi fått skjuts av den första bil som kommit när vi tagit fram en karta och flera gånger har bilen kört fram och tillbaka flera gånger, då vi är många i laget. Hit kan Åland skicka några som jobbar med turism, så kan de se och lära!
 
4. Små djur. De små grodor som på nätterna konstant låter hörs mest, men syns inte. Som tur är så är ljudet inte så högt som vi befarade innan, så vi behöver inte använda öronproppar för att kunna sova. Kackerlackorna är stora och inte särskilt uppskattade av en del, bl a Färöarnas damlag i volley skriker högt när de ser en. Myrorna finns det miljarders miljarder av. De är väldigt små och äter bl a matrester om vi lämnar några och de kackerlackor som vi tar livet av tar de hand om också.
 
5. Scootrar. Det vanligaste transportmedlet på ön. Det finns tusentals scootrar som lokalbefolkningen använder sig av för transporter. De står parkerade överallt. Det finns nog fler parkeringsplatser för scootrar än för bilar på ön.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s