Match två spelad

I kväll spelade vi mot Grönland i vår andra match. Grönland har tidigare öspel haft ett anfallsglatt spel där man spelat oerhört snabbt och haft spelare som rört sig i sidled för att försöka lura blocket. Spelet har styrts av deras duktige passare. i årets lag saknade man några av de spikers som varit tongivande tidigare. Grönland hade därför svårt att döda bollen i sitt egna anfall. För vår del blev det en match där vi kände att vi var det bättre laget och det blev lite svårare att tända till på allvar. Två spelare i vårt lag som utmärkte sig positivt idag var Verneri som hade ett riktigt bra anfall och som dessutom servade bra samt Jonas som hade riktigt bra blockeringsspel i dag. Vi vann matchen med 25-19, 25-19, 25-9. Vi passade på att spela runt med alla spelare och precis som igår så gjorde bänkspelarna ett bra jobb när de kom in på plan. De som normalt sett börjar på bänken var inne och spelade i det set där vi vann med störst marginal. 🙂

 

Efter vår match var det dags för damerna att spela mot samma motståndare, d v s Grönland. Det blev en match med många egna misstag från bägge lagen. I det åländska laget hade man stora svårigheter att få död på bollen när man anföll och då är det svårt att vinna matchen. Det var endast i andra set som man hade ett bra eget anfallsspel och då producerade man 11 egna anfallspoäng. I övriga set hamnade man på 4-5 egna anfallspoäng/set och det räcker inte till. I första set hade åland 15 egna misstag och Grönland tackade och tog emot genom att vinna setet. I Grönland gjorde man också ganska många misstag, men hela tiden lite färre än vad åland gjorde. Man hade även en matchvinnare i nummer 9 som i de två sist seten klev fram och tog många anfallspoäng. En matchvinnare var något som åland saknade idag. Matchen slutade med en 3-1 seger för Grönland. 

I morgon tisdag möter herrarna Guernsey, ett lag som förlorat alla matcher hittills och damerna möter Färöarna, ett lag som tipas ta sig till final i turneringen. För damernas del måste man vinna om man ska ta sig till semifinal. Herrarna har i praktiken i stort sett säkrat en medalj redan. Matcherna mot Färöarna på onsdag och ösel på torsdag avgör vilken valör det blir.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s