Volleybollturneringen dag 2

Livet som volleybollspelare under öspelen är ungefär som livet som proffs. Dagarna handlar till stor del om att planera och förbereda sig på bästa sätt när det gäller sömn, vila, dryck och kost för att komma så bra förberedd som möjligt till nästa match. Eftersom vi bor tillsammans är det naturligt att vi gör det mesta tillsammans/samtidigt. Idag var vi fem pers från herrlaget som åkte till Cedarbridge för att få massage av den åländska truppens massör Sari. Eftersom det är ”offseason” för inomhusvolleyboll nu så sliter varje match mer på kroppen än vad det gör under säsongen. Då vi spelar matcher alla dagar så gäller det att ta hand om kroppen så att musklerna är redo att prestera igen och igen. Att ha tillgång till massör och fysio känns alltid lite lyxigt, men är verkligen välbehövligt.  En deltagare i den åländska öspelstruppen har spenderat natten på sjukhus. Det rapporteras att han mår bra. En delorsak uppges vara vätskebrist. Det gäller att se till att kroppen får i sig tillräckligt mycket vätska och salter och annat som man tappar när man svettas så mycket som vi gör.
 
<strong>Reflektion från gårdagens match mot Bermuda:</strong>
Det var kul att det var i stort sett fullsatt i hallen. Det är alltid mycket roligare att spela när det är mycket publik och livat på läktarna! Vi visste att hemmalaget skulle vara taggat till tusen, då de sett fram emot spelen på hemmaplan under en lång tid. De flesta spelarna i Bermuda har vi spelat mot tidigare, men de hade även med några nya spelare som vi inte sett tidigare. Bermuda hade laddat upp inför turneringen bl a med att spela en turnering i USA. 
Vi hade en tydlig taktik för hur vi skulle anfalla och blockera mot Bermuda och i första sätt följde vi taktiken i stort sett till 100% och fick därmed maximal utdelning. Vi lyckades stressa Bermuda så att de underpresterade och vi vann setet med 25-11. 
I andra set visste vi att Bermuda skulle bjuda på bättre motstånd och det var precis det som hände. Under setet hade vi åtta egna servemissar, vilket är på tok för mycket! Vi bjöd alltså Bermuda på många enkla poäng och de tog vara på chansen och tog hem setet med 26-24 och kvitterade till 1-1 i set.
Inför tredje set bestämde vi oss för att hitta tillbaka till det vägvinnande spel vi hade haft i första set och vi både servade och anföll bättre i setet jämfört med det andra. Ju längre matchen pågick desto lättare blev det att läsa Bermudas anfallsspel, då fler och fler pass gick till Gazzard. Vi presterade på en hög och bra nivå hela det tredje och även det fjärde setet och setsiffrorna blev 25-17 respektive 25-15. 
Vi vann alltså matchen med 3-1. Första matchen i en turnering är alltid svår, särskilt här, då det är varmt och fuktigt, vilket är svårt att träna på hemma inför turneringen. Tävlar man i cykling kan man ställa en träningscykel i bastun, men det är svårt att spela volleyboll i en bastu 😉
 
På det stora hela är jag väldigt nöjd med hur vi genomförde matchen. Det finns några tekniska detaljer som vi ska fortsätta jobba på att förbättra och det var en spelare som igår inte kom upp i sin normala nivå, men det kan vara bra, för då har vi ett ”reservkapital” att ta till i kommande matcher. Det som var extra roligt att se var att de spelare som blev inbytta gjorde ett riktigt bra jobb. Alla spelare kommer att vara viktiga om det ska gå riktigt bra för oss i turneringen.
 
Idag kl 18 spelar vi match #2 som är mot Grönland. Grönland spelar ett väldigt snabbt anfallsspel och de har en duktig passare som alltid har något lurt på gång, så det gäller att vara med hela tiden. Damerna spelar mot Grönland efter vår match ikväll, så vi stannar kvar och hejar på dem efteråt. Om vi vinner mot Grönland har vi i stort sett gjort klart att vi tar en medalj. Matcherna mot Färöarna och Ösel på onsdag och torsdag avgör i så fall vilken valör det blir.
 
Vi fick nyss reda på att Bermuda vann med 3-2 mot Färöarna. Det gör turneringen än mer intressant!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s