Volleybollturneringen närmar sig med stormsteg

Vi gick till volleyhallarna igår för att se dels var de ligger och dels hur hallarna ser ut. För volleybollspelare är det väldigt olika att spela i olika hallar. Sådant som hurdant golv det är, takhöjd, färg på väggar och tak samt avståndet från planen till väggarna är faktorer som påverkar spelet. Ju bättre kännedom om hallen, desto lättare är det att anpassa sig. Vilken boll man spelar med är förstås minst lika viktigt. Idag kl 11.45 har vi träning i den ena hallen, så då får vi en känsla för hur det är att spela i den hallen.

20130713-120638.jpg

20130713-120658.jpg

20130713-120744.jpg

20130713-120756.jpg

20130713-120810.jpg

Man hade lovat att det skulle finnas AC i hallarna. Rätt viktigt med tanke på hur varmt det är på Bermuda. När vi kom till boendet fick vi höra att AC:n i ena hallen gått sönder. Det kändes inte klockrent, men förhoppningen om att de skulle fixa den fanns. Det visade sig att den inte alls är trasig, men att det skulle kosta 12 000 pund att ha AC:n på under hela öspelen, så det hade arrangörerna ingen lust att betala. Istället har man köpt in fläktar som man kommer att ställa ut i hallarna. Med tanke på att det spelas matcher från 10 på morgonen till 10 på kvällen kommer det alltså att bli riktigt svettigt i hallarna. Svettiga bollar är inte kul att spela med, särskilt inte för passarna.

I den andra hallen, som är huvudarenan, visade det sig att de mätt fel när de målat volleybollplanen på golvet. En kontrollmätning visade att planen var för stor. De har därför varit tvungna att tejpa linjer så att planen får rätt storlek. De höll på byggde läktare när vi var där igår och vi hopas att de byggt klart tills turneringen börjat. Arrangörerna hade fullt upp och såg lite besvärade ut när vi frågade om de skulle hinna få klart allt i tid. Det finns en kulturell skillnad mellan Norden och Bermuda när det gäller organisation och planering.

I dag kl 11 skulle det vara ett tekniskt möte och när jag kom till arenan frågade jag i infodisken var mötet skulle vara. De hade ingen aning och var tvungna att ringa och fråga. Då fick vi veta att mötet var flyttat till kl 13. Som tur var träffade jag Bermudas coach som är med i den tekniska kommittén och han hade inte hört att mötet skulle flyttas. Ingen visste var mötet skulle vara, men turligt nog hade Ola som hade träning med vårt damlag sett några volleycoacher gå ut mot baksidan. Mötet hade flyttats till en barack på baksidan för att det var AC i den lokalen. Däremot var det ingen som informerade om detta eller satte upp någon skylt om var mötet skulle vara. Tots detta lyckades alla tränare/team managers hitta dit. Tur att vi är välorganiserade när Bermuda inte är det.

Ikväll är det dags för invigning och i morgon kväll spelar vi första matchen. Bermuda står för motståndet och det lär vara ett taggat hemmalag som vi möter! De har fördelen av att vara vana med både värmen och luftfuktigheten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s